Menu +

Wat is nodig bij knie- of heuplachten?

Het is natuurlijk erg vervelend als je dagelijks pijn ervaart. Helaas is dit vaak het geval bij knie- en heupklachten. Deze klachten kunnen door allerlei verschillende oorzaken ontstaan. Het vervelende van deze klachten is dat ze soms veroorzaakt worden door andere aandoeningen elders in het lichaam. Gelukkig zijn er verschillende acties die ondernomen kunnen worden om de pijn te verminderen. Ben je benieuwd wat je tegen je symptomen kan doen? Lees dan gauw verder.

knie of heuplachten
Behandeling van knie- en heupklachten

 

De symptomen van knie- en heupklachten

Knie en heupklachten komen helaas op iedere leeftijd voor. Er zijn veel verschillende symptomen en niet iedereen heeft last van elk symptoom. Een aantal veel voorkomende klachten zijn:

  • Pijn in de knie en/of heup (ook ‘s avonds en ‘s nachts)
  • Pijn in de knie en/of heup tijdens het bewegen
  • Uitstraling van de pijn naar het geslachtsdeel of het been
  • Verminderde mobiliteit en lastig looppatroon

Mocht u van een ander symptoom last hebben, dan is het alsnog verstandig om langs de huisarts te gaan.

Oorzaken van de klachten

Er zijn verschillende manieren waardoor mensen deze symptomen kunnen oplopen. Over het algemeen ontstaan ze door overbelasting, (overmatig) sporten of slijtage. Bij ouderen is de meest voorkomende oorzaak Osteoarthritis, ook wel een gewrichtsontsteking. Daarnaast krijgen veel mensen last van symptomen door een uitgerekte of een gescheurde knieband. Tot slot kan patellofemorale instabiliteit betekenen dat de knieschijf niet stabiel is. Hierdoor kan deze uit de kom schieten. Dit komt geregeld voor bij jonge sporters.

Behandeling van knie- en heupklachten

Het hangt heel erg van de persoon en van de ernst van de klachten af welke behandeling goed is voor herstel. Om te beginnen is het goed om eerst wat rust te nemen en de knie en de heup niet teveel te belasten. Wanneer de pijn na een tijdje nog niet weg is kan fysiotherapie vaak helpen. Als na een tijdje blijkt dat de knie- en heup te erg beschadigd zijn, dan kan een knieoperatie of een nieuwe heup al wonderen doen. Vergeet ook niet dat het per persoon kan verschillen hoe lang het herstel duurt.

Tip: loop vooral niet te lang rond met je klachten, dit kan het alleen maar erger maken!

Kortom, de ernst van de klachten kunnen nogal verschillen, waardoor de behandeling ook erg kan verschillen. Gelukkig zijn er veel goede instellingen die je hierbij kunnen helpen en zorgen voor een goed herstel,bijvoorbeeld orthoparc rozendaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *