Menu +

Ziekte in de eigen woning voorkomen doe je zo!

Lucht filter

Wanneer je je bezighoudt met de (her)inrichting van de eigen woning, dan is de gezondheid van de woning een van de dingen die altijd centraal dient te staan. DIt komt omdat we ontzettend veel tijd in de eigen woning doorbrengen. Wanneer de woning niet ‘gezond’ genoeg is, dan kan er namelijk al snel schade aan de eigen gezondheid ontstaan. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het gezonder maken van de eigen woning. 

Luchtkwaliteit zelf verbeteren

De luchtkwaliteit in de eigen woning bepaalt direct de luchtkwaliteit van de lucht die jij inademt als je thuis bent. Hoe slechter de luchtkwaliteit is, hoe groter de negatieve invloed is op jouw eigen gezondheid. In veel gevallen kun je de luchtkwaliteit zelf verbeteren. Dit doe je door een goed afzuigingssysteem te installeren dat ervoor zorgt dat de lucht voldoende circuleert. Wanneer de lucht namelijk ‘stilstaat’, dan zal deze vochtiger worden en niet alleen impact hebben op de eigen gezondheid, maar ook op de kwaliteit van de woning. Je interieur gaat veel sneller achteruit in een vochtige ruimte omdat er al snel schade kan ontstaan. Deze schade vindt plaats in de vorm van schimmels of simpelweg kwaliteitsverlies van het interieur. 

Buitenluchtkwaliteit verbeteren

In sommige gevallen wordt de kwaliteit van de binnenlucht beïnvloed door de lucht buiten de eigen woning. Dit is bijvoorbeeld het geval als de sigarettenrook van de buren jouw woning intrekt. Dit kun je over het algemeen verhelpen middels een goed gesprek met de buren. Het is belangrijk om dit wel zo snel mogelijk aan te geven. Rokers hebben namelijk in de meeste gevallen geen idee van de lucht die zij produceren. Laat staan van het feit dat deze lucht ook nog eens jouw woning intrekt. Wanneer zij hier rekening mee houden, dan kan de luchtkwaliteit rondom jouw woning gemakkelijk verbeterd worden. Ze kunnen dit doen door op een andere plek in de tuin roken of wanneer zij een sigarettenrook afzuiging installeren in de buurt van waar gerookt wordt. Ditzelfde geldt overigens voor schadelijke rook van bijvoorbeeld een barbecue of andere lucht verslechterende activiteiten die door de buren worden uitgevoerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *