Menu +

Verslavingszorg met begeleiding zo lang dat gewenst is

Verslavingszorg is een tak van de gezondheidszorg die hulp biedt aan mensen met een verslaving. Door een totaal aanpak aan te bieden aan personen met een verslaving ontstaat kwalitatief hoogstaande verslavingszorg. Als je contact opneemt met de verslavingskliniek krijg je eerst een intakegesprek. Het intakegesprek is bedoeld om kennis te maken en hierbij wordt de hulpvraag en de problematiek van jou in kaart gebracht.

Tijdens de intakefase krijg je twee gesprekken op één dag. De eerste is met een psycholoog en het tweede gesprek wordt gevoerd met een psychiater. Aansluitend ontvang je een passend advies. Heb je angst voor het gesprek of zie je hiertegen op dan kun je iemand meenemen. Dat mag een familielid zijn of een andere persoon die jij vertrouwd. Er zijn geen lange wachttijden en je kunt dan ook snel terecht voor het intakegesprek. Als je contact opneemt met de verslavingskliniek voor een intakegesprek heb je de eerste stap, om van je verslaving af te komen, gezet!

Verslavingszorg met begeleiding

Je ontvangt altijd een behandeladvies op maat


Ieder mens én elke verslaving is anders en daarom ontvang je na het intakegesprek een behandeladvies op maat. Het advies moet aansluiten bij jouw behoeftes en daarom zal er bij Connection SGGZ samen met jou gekeken worden welke behandeling het beste is voor jou! Is er sprake van een milde verslaving dan wordt, in de meeste gevallen, een ambulante behandeling geadviseerd. Dat betekent dat je gewoon thuis kunt blijven wonen en je gewoon blijft werken zodat je dagelijkse leven zo min mogelijk veranderd. Een ambulante behandeling vindt altijd één keer per week plaats op de locatie in Eindhoven. Is dat niet mogelijk of is een intensievere behandeling nodig dan kun je terecht in twee afkickklinieken namelijk in Meerlo of in Zuid-Afrika. Je krijgt altijd een persoonlijke behandelaar toegewezen en dit is iemand die aansluit bij jouw persoonlijkheid en behoeftes.

 

Verslavingszorg voor iedereen die kampt met een verslaving


Iedereen die een verslaving heeft of denkt te hebben kan contact opnemen voor een intakegesprek. Het kan zijn dat je al vaker hebt geprobeerd om van je verslaving af te komen en dat die pogingen niet of niet helemaal zijn gelukt. Dan kun je bij een verslavingskliniek terecht voor verslavingszorg met begeleiding zo lang als dit gewenst is. Er staat deskundig personeel voor je klaar om je te begeleiden en te motiveren. Je krijgt altijd een advies op maat dit kan zijn dat:

 

  •         Je start met een ambulant traject waarbij je gewoon thuis blijft wonen en werken
  •         Je een klinische behandeling (intern) ondergaat in Meerlo
  •         Je een klinische behandeling voor 7 weken ondergaat in Zuid- Afrika  

Het is aan jou om te kiezen of je een behandeling wilt ondergaan en hoe je deze wilt ondergaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *